Gratis koorworkshops Jong Vocaal Twente

Sinds vorig jaar is Almelo een nieuw initiatief rijker: Jong Vocaal Twente. Een koor voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar die graag zingen en van alles willen leren over muziek. Vanwege corona was de start in 2020 een echte uitdaging. Maar we hebben volgehouden en afgelopen juli gaven de kinderen toch een eerste concert!

De kinderen van Jong Vocaal Twente krijgen iedere woensdagmiddag koorworkshops. Ze leren heel veel nieuwe liedjes én leren spelenderwijs noten lezen. De koorworkshops worden door Mariette Effing gegeven in de grote zaal  van de Vrije School. Op dit moment zijn er al 10 kinderen die iedere woensdag meedoen met Jong Vocaal Twente, maar er is plaats voor veel meer kinderen! Doe daarom eens een paar keer gratis mee! Het is echt heel erg leuk en we gaan nu ook een hele spannende tijd tegemoet. Want wanneer de kinderen besluiten om verder te gaan met zingen doen ze mee aan alle activiteiten. Dat is in ieder geval een echt kerstconcert eind december en een Bachproject in maart 2022. Bach? Ja, Johann Sebastian! Je, weet wel, die van de Matthäus-Passion.

De koorworkshops Jong Vocaal Twente zijn iedere woensdagmiddag van 13.15 tot 14.00 uur. De kinderen eten na schooltijd even een boterhammetje en daarna gaan ze zingen.

De oprichting van Jong Vocaal Twente was een grote wens van twee Almelose mannenkoren, het Almeloos Christelijk Mannenkoor en het Almeloos Mannenkoor. Die koren bestonden in 2018 allebei 100 jaar en richtten een fonds op met de duidelijke naam ‘Wij geven onze stem door’. En hoe kun je beter je stem doorgeven dan aan kinderen?

Wil je meer weten over Jong Vocaal Twente? Kijk dan op www.jongvocaaltwente.nl of bel met Mariette Effing, 06 1594 1409. Je kunt ook een mail sturen aan jongvocaaltwente@koorenzo.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.