Artistieke leiding

Marleen Everink

Marleen Everink begon al op jonge leeftijd met zingen. Na een afgeronde opleiding aan de PABO met een extra diploma in de speciale onderwijszorg studeerde ze in 2011 cum laude af aan het conservatorium te Maastricht. In 2013 verkreeg ze haar Master of Music in solozang aan het conservatorium te Utrecht. Naast een master in de solozang heeft Marleen ook een bachelor in de koordirectie afgerond. Deze studie heeft ze gevolgd aan het conservatorium van Maastricht bij de componist, dirigent en docent Ludo Claessens.

Door haar PABO achtergrond en het werken als solist merkt Marleen dat ze heel natuurlijk voor groepen mensen staat en affiniteit heeft met leiding geven aan een groep. Het werken met kinderen is voor haar helemaal een prachtige combinatie. Met veel plezier is ze dan ook 10 jaar artistiek leider en dirigente geweest van de Limburgse Koorschool, bestaande uit 2 jeugdkoren en 2 kinderkoren in Maastricht en Beek.

Momenteel werkt Marleen nog mee aan de digitale solfège methode ‘Muziekkwartier’, opgezet door haar opvolgster bij de Limburgse Koorschool: Claudia Franzen.

Om zich verder te verdiepen volgt Marleen de cursus ‘Muziek als Vak’ aan het conservatorium van Den Haag.

www.marleeneverink.com

Naar boven >
Home >